Summer School !

Applications on:
"Animatorul Socio Educational Antreprenor de succes"
Ramnicu Valcea- 30 August 2008 -
Stimati si distinsi colegi dupa cum stim, resursa umana profesionista 'fara de care nu se poate' in domeniul tabere,mobilitati de tineret si turism, este animatorul socio-educational.

In Romania ,el trebuie identificat, format, recunoscut si valorizat precum in tarile europene. Animatorul socio-educational da calitate, culoare, forma si fond firmei prestatoare.
Cursul nostru va deschide o poarta. Daca sinteti interesati de formarea dvs si de imaginea institutiei Dvs, intrati. Surprize nebanuite va asteapta .

Rugam sa ne confirmati telefonic,fax,email.Va asteptam. L.Porfir

La “SCOALA SPECIALA DE VARA RAMNICU VALCEA 2008” se fac ultimele inscrieri la cursul: 'Animatorul socio-educativ, antreprenor de succes '.

Societatea Phoenix Carita Horezu, Episcopia Ramnicului si Reteaua Centrelor de Educatie Activa in Mediul Rural organizeaza in perioada 31. 08-06.09 2006 cursurile « Scolii Speciale de Vara Ramnicu Valcea 2006 », eveniment devenit deja traditional in domeniul educatiei romanesti.

Cursurile din acest sfirsit de vara se adreseaza lucratorilor din scoli, turism, DTJ , SPORT sau ONG, angajati sau voluntari, ce deruleaza activitati extrascolare si de tineret .

Incepind cu 31 august 2006 demaram un complex program de educare prin practica experentiala a adultilor activi in aria extrascolara, segment EDU vitregit de atentie si sprijin din partea celor in drept. Promovind animatia ca metoda alternativa a educatiei, dezvoltam cultura novatoare iar prin antreprenoriat- oferim o sansa liberei initiative, pas curajos de la proces la rezultat, dupa model finlandez, in numai 6 zile .

In aceasta provocare educationala, ne-am propus sa imbinam spiritul artistic al romanului cu abilitatea antreprenoriala, intr- un program interactiv cu urmatoarea structura :

  • · 3 zile -curs intensiv de animatie si formare personala ANIM
  • · 1 zi - curs de antreprenoriat in mobilitati socioeducationale ale tineretului european; turismul romanesc pe drum european ; animatia in turism ; Axa prioritara 3
  • · 1 zi – un prim contact cu programul EMPRETEC /UNCTAD ; practici utile in economia de piata ; conexii socio-culturale si dezvoltare durabila
  • · 1 zi-evaluare ; strategie si plan specific animatiei de copii si tineret in Romania


In acest timp se vor realiza workshop-uri, exercitii practice , jocuri de rol si seri 'surpriza' cu « teme de casa », urmarindu-se cele zece unitati de competenta ale animatorului socio-educativ. CPA si 'Learning by doing' sint principiile antreprenoriatului pe care un absolvent EMPRETEC CTA 2006 , vi le va ordona sistematic in mapa realizarilor cu care veti pleca de la acest curs.
Vii vor ramine vorbele lui Confucius :

“Cine aude, uita/
Cine vede, isi aminteste/
Cine face, invata. »

Dupa evaluarea finala , cei 25 participanti vor primi “Certificatul de animator socio-educativ” eliberat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor, avizat de MEC si MMSSF. Incepind cu 2007 certificatul va fi recunoscut in UE pentru servicii socioeducationale tip “ hosting/sending “ in reteaua “ Animatorii fara frontiere “, iar pe plan local vor fi o resursa umana profesionista utila si necesara atingerii obiectivelor AXELOR PRIORITARE 3 si 4

· Cursanti : tineri adulti intre 19-49 ani, care au organizat / participat (la) minimum trei tabere/campus- uri sau mobilitati tineret YOUTH A1 / A3/ A5, Leonardo, Comenius,Grundtvig
· Traineri : membri TEAM EUROPE, traineri nationali si experti in animatie IMPACT
· Evaluare coordonata de CRFPS PROVOCATIE si CNFPA.

Contributia financiara :195 Euro/cursant , in lei la cursul BNR, in cont Raiffeisen Ramnicu Valcea RO80RZBR00000600031 13817 sau la sediul nostru: Nicolae Balcescu 47 B et I cam 2-3 ,240190 Ramnicu Valcea .
Costul acopera: FORMARE INTENSIVA/ EVALUARE/ CERTIFICARE .

Se asigura suport curs, masa de prinz, pauza de cafea, acces internet , program socioeducational; orice initiativa va primi sprijin si consultanta inca 1 an dupa terminarea cursului
Cazare gratuita pentru participanti din mediul rural si pentru tineri/studenti intre 19-29 ani
Voluntarii Eurodesk si Euro 26 Rm. Valcea vor asigura servicii pe toata durata cursului ce se va derula in locatia oferita de Episcopia Ramnicului.
Programul promoveaza animatorul socio-educativ si deschide drum larg antreprenoriatului in domeniul social in Romania.

IMPORTANT:

Spre Ramnicu Valcea functioneaza trasee directe din Cluj,Brasov, Oradea,Timisoara .Craiova, Tg.Jiu, Pitesti, C-lung Muscel , Curtea de Arges,etc. Bucuresti –Ramnicu Valcea ,circula din ora in ora, din autogara Militari.

Societatea Phoenix Carita,
Str.Nicolaie Balcescu,47B,et.1, 240190 Ramnicu Valcea
O.P.4 jud Valcea. tel:0350802031 tel/

fax:0250732810

mobil:0724467833

Contact :
Lia E.Porfir :tel/fax 0250-732810; 0724467833;

Asteptam aplicatia prin email:

phoenix_studia@ yahoo.com / fax 0250732810 ; Termen 31 aug ora 16.00- sosire Ramnicu Valcea www.phoenixcarita.uv.ro.

In Romanian , please read here :